� Przed nami majówka, a to oznacza wielkie grillowanie! Warto się jednak do tego rozsądnie przygotować, aby nie zmarnować żywności.

🛒 Zanim ruszycie do sklepów, pamiętajcie aby:
🔸 planować – pomyślcie dla ilu osób grillujecie, a więc ile mięsa i warzyw kupić
🔸 notować – po sporządzeniu planu, na zakupy idziemy z listą i unikajmy produktów, których nie potrzebujemy
🔸 dzielić się – po wszystkim, jeśli zostaną Wam resztki, podzielcie się ze znajomymi. Niech wezmą trochę do domu

🟠 W Polsce rocznie marnuje się 5 mln ton żywności, z czego 60% w gospodarstwach domowych. Niemarnowanie zaczyna się w naszych głowach, więc w tę majówkę (i każdą kolejną) grillujmy z głową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *