Menu

Tytuł Aktualności

przydział żywności w maju na 1 osobę :

groszek z marchewką 3 szt., koncentrat pomidorowy 4 szt., powidła śliwkowe 1 szt., mleko UHT 2 l., szynka wp. 2 szt., cukier 1 kg., miód wielokwiatowy 1 słoik.Łącznie na 1 osobę 6,14 kg.


Harmonogram wydawania żywności w maju 2018 r.

A B C Ć D - 07.05.2018 r. E F G H I J - 08.05.2018 r. K L Ł M - 09.05.2018 r. N O P R S - 10.05.2018 r. T U W Z Ź Ż - 11.05.2018 r. Żywność wydawana jest w godz. 9:00 - 13:30, przerwa w wydawaniu od godz. 11:00 do 11:20.


Śniadanie Wielkanocne 2018

We wtorek 27 marca w Banku Żywności gościliśmy grupę naszych starszych podopiecznych na Śniadaniu Wielkanocnym. W menu były: barszcz biały na kiełbasie, rolady drobiowe z mięsem mielonym, śledzie z rodzynkami, sałatka ziemniaczana z groszkiem i szynką, sałatka grecka, galareta z kurczaka, jaja faszerowane, jaja po królewsku, roladki z szynki i sernik z kokosem. Część potraw przygotowali uczniowie z zaprzyjaźnionej szkoły gastronomicznej, część przygotowana była w Banku Żywności w ramach warsztatów kulinarnych. Miłym gościem na świątecznym śniadaniu była pani Beta Kulesza - dyrektor MOPS w Elblągu. Były życzenia, wspomnienia z domów rodzinnych, drobne upominki. Pracownicy Banku Żywności dostali w prezencie od uczestniczącego w spotkaniu małżeństwa wyhodowane przez nich stokrotki.W galerii można zobaczyć kilka zdjęć tej uroczystości.


Nabór oferty na trenera w zakresie działań towarzyszących w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017

Bank Żywności w Elblągu ogłasza nabór ofert na trenerów w zakresie Działań Towarzyszących w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w ramach środków w Podprogramie 2017 mających na celu wzmocnienie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Poszukujemy trenerów warsztatów edukacji ekonomicznej– nauka tworzenia, realizacji budżetu domowego, ekonomicznego prowadzenia gospodarstwa domowego, z uwzględnieniem wszystkich finansowych i rzeczowych dochodów rodziny, w tym darów żywnościowych. Czas trwania ok. 2h. Oferta obejmuje: przygotowanie warsztatów oraz ich przeprowadzenie w miejscu wskazanym przez organizatora. Cena i zdobyte doświadczenie jest podstawowym kryterium oceny ofert. Wybrane osoby zostaną zatrudnione jako trenerzy na podstawie umów cywilno – prawnych. Osoby / Firmy spełniające kryteria zobowiązane są spełnić wymagania zawarte w wytycznych do Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 w podprogramie 2017. link do wytycznych: https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna/programy/program-operacyjny-pomoc-zywnosciowa-2014-2020-popz/wytyczne/podprogram-2017---materialy-aktualne---wrzesien-2017-r/ Przy składaniu oferty należy podać : CV zawierające klauzulę ,,Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.).” Wycenę za pojedyncze szkolenie. Dane kontaktowe Firmy jeśli dotyczy ( adres e –mail , telefon). Ofertę złożyć można do dnia 14.03.2018r. osobiście u zamawiającego - Bank Żywności w Elblągu ul.Franciszka Stefczyka 7-8, 82-300 Elbląg lub pocztą elektroniczną na adres : bzelblag@wp.pl


przydział żywności w kwietniu na 1 osobę :

Groszek z marchewką - 3 szt. Buraczki wiórki - 1 szt. Powidła śliwkowe-2 szt. Makaron -1 szt. Kabanosy wieprzowe-3 op. Herbatniki-1 szt. Ser żółty -1 szt. Łącznie na osobę 3,61 kg.


Harmonogram wydawania żywności w kwietniu 2018 r.

A B C Ć D - 09.04.2018 r., E F G H I J - 10.04.2018 r., K L Ł M - 11.04.2018 r., N O P R S - 12.04.2018 r. , T U W Z Ź Ż - 13.04.2018 r. Wydawanie żywności od 9:00 do 13:30. Przerwa w wydawaniu od 11:00 do 11:20.


przydział żywności w marcu na 1 osobę :

koncentrat pomidorowy 4 szt., mleko 2 l., ser żółty 3 szt.,szynka drobiowa 5 szt.,pasztet 2 szt., cukier 2 kg., olej 1 l. Łącznie na 1 osobę 8,66 kg.


Harmonogram wydawania żywności w marcu 2018 r.

A B C Ć D - 05.03.2018 r., E F G H I J - 06.03.2018 r., K L Ł M N - 07.03.2018 r., O P R S T - 08.03.2018 r., U W Z Ź Ż - 09.03.2018 r. Żywność wydawana jest od 9:00 do 13:30. Przerwa w wydawaniu od 11:00 do 11:20.


przydział żywności w lutym na 1 osobę :

fasola konserwowa - 3 szt.,makaron jajeczny 3 szt.Ryż - 1 szt., Kasza gryczana - 2 szt.,Herbatniki - 3szt., Gulasz wp. - 1 szt., Szynka wp.- 3 szt.Łącznie na osobę 7,05 kg.


Harmonogram wydawania żywności w lutym 2018 r.

A, B, C, Ć, D - 12.02.2018 r. E, F, G, H, I, J - 13.02.2018 r. K, L, Ł, M, N - 14.02.2018 r. O, P, R, S , T - 15.02.2018 r. U, W, Z, Ź, Ż - 16.02.2018 r. Żywność wydajemy od godz. 9:00 do 13:30, przerwa w wydawaniu od 11:00 do 11:20.